Yol Notları

Yol Notları
Yol Notları
NTVRadyo
NTVRadyo

Yol Notları

Görmesek de dinlemeyi seviyoruz

Dünyanın dört bir yanını dolaşan, özel günleri, yas törenlerini ya da kutlamaları, festivalleri, sokağa taşan cümbüşü izleyen gezginleri dinliyoruz. Yolculuktan başlayarak nerede kaldıklarını, gördüklerini, yediklerini, içtiklerini anlatıyorlar.

Patlayan Araba Festivali, Kral Günü, Kuzey Işıkları, Siyahlar-Beyazlar Karnavalı, Ölüler Günü, Özgürlük Günü...

Günnur Öztürk Yener, Türkiye’nin ünlü gezginleriyle, gezdikleri-gördükleri yerleri sosyal medyada paylaşan ve ilgiyle izlenen gezginlerle konuşuyor. Dünyada izledikleri özel günleri anlatıyorlar.

Ayrıca bu özel gezileri deneyimlemek istiyorsanız, yol notlarını, yeme-içme ve konaklama tavsiyelerini, güvenlik uyarılarını, sokak aralarında karşılaşabileceğiniz sürprizleri ve bilmeniz gerekenleri bu programda dinleyin.

Podcast

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Kış mevsiminin son dolunayında, baharı kutluyorlar. Hindistan’da müzik, dans ve renklerle Holi Festivali... Hindistan’da yalnız gezmeye giden bir kadın için tehlike var mı? #dünyanındurakları Gezgin Bengi Baytekin anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Sri Lanka'ya giden, Esala Poya yani Dolunay Bayramı'nı izleyen gezgin Gonca Gengönül yaşadıklarını anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Malezya’da acı çekenlerin bayramı, 3 gün süren dini bayram “Thaipusam”ı gezgin Bengi Baytekin anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Mavi kelebeklerin sırrı ne? Bosna Hersek’te Srebrenitsa katliamı kurbanlarını anmak için düzenlenen 3 günlük barış yürüyüşüne katılan gezgin Arzu Tavukçuoğlu’nu dinliyoruz. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Fas'ta bayram gelenekleri, Kazablanka ve Marakeş'ten notları rehber Ezgi Yarış'tan dinleyin. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Laos’ta Songkran Festivali’ne gitmek ister misiniz? Gezgin Özcan Bostancı ile hem festivali izleyin, hem fil yetimhanelerini ziyaret edin. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Gezgin Ezgi Yarış, Japonya'da Yamakasa (tapınak taşıma) Festivali'ni anlatıyor. Ağırlığı 1-5 ton arasında değişen tapınağı nasıl taşıyorlar? İnanılmaz yarış, festival giysileri ve yemekleriyle Yol Notları'nda dinleyin. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Balkanlar’da 1829’dan bugüne rengarenk giysiler, maskeler, sokaklarda yemekler ve danslarla kutlanan en büyük karnaval... Patras Karnavalı’nı sosyal medyada #seyahatsanatı hesabıyla bilinen Nazlı Gürkaş anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

İskandinavya'da olağanüstü Kuzey Işıkları serüveni Yol Notları'nda. "Nordik Simit" Utku Çubukçu hem gördüklerini, hem de efsaneleri anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Etiyopya'da Hamer Kabilesi'nin "erkekliğe geçiş, evlenme çağı" törenini dinleyin. 7 öküzün üzerinden geçmek, bekar kadınları kırbaçlamak gibi ürküten ritüelleri #çokokuyançokgezen gezgin Sevil Mert anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

İsveç'te Midsommar Festivali, yaz gündönümü kutlamalarına gidiyoruz. Bu özel, ilginç kutlamadan notları "Nordik Simit" Utku Çubukçu anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Muz yaprağından sepet yapıp kötü şansı içine koyup suya atmak, yüzer market, fil tedavi merkezi... Tayland'a gidip Loi Krathong festivaline katılıyoruz. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Bir ortaçağ klasiği! Siena'da geleneksel at yarışı festivaline gidiyoruz! Gezgin Daddy Altuğ Yılmaz, ✔Tuvalet yok ✔Rezervasyon şart diyor, ✔Enginarlı risotto yemeden dönmemenizi öneriyor! Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Kışlık domates tenceresine düşmüş gibi! İspanya'ya (La Tomatina) Festivali'ne gidiyoruz. Domates Festivali'nde olanları ve gitmek isteyenler için pratik bilgileri gezgin Ezgi Çoban'dan dinleyin. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları'nda İtalya'da Scoppio Del Carro (Patlayan Araba) Festivali'ni Gezgin Daddy Altuğ Yılmaz'dan dinliyoruz. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yol Notları

Yıla valsle başlamak! Gezgin Kutubalığı Pınar Bulut anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Yol Notları

Arap mimarisi ve İtalyan yemekleriyle çok kültürlü çok renkli bir adaya Malta'ya gidiyoruz. Çelebi Alper Metin'den Valletta Karnavalı'nı dinleyelim. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

İspanya ve Latin Amerika'da #ÖlülerGünüFestivali zamanı. Aztekler döneminden kalma kutlamayı Meksika'da izleyen bisikletli gezgin Hale Sargın'dan dinliyoruz. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Komşudan bir Pskalya geleneği: Halkın birbirine ev yapımı havai-fişekler fırlattığı Rouketopolemos yani Roket Savaşları'na gidiyoruz. Füsun Bay Canbay anlatıyor! Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Eşi benzeri olmayan bir havai-fişek gösterisine gidiyoruz. Sosyal medyada Miles for Dreams hesabıyla tanıdığımız Özden ve Cengiz Tunçkaya çifti Özgürlük Günü coşkusuna Newyork'ta tanıklık etti; şimdi bizimle paylaşıyorlar. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Her yıl 12-15 Nisan arasında düzenlenen Tai yeni yıl festivali Songkran'a, dev bir su savaşına gidiyoruz! İsmini ve seyahat tutkusunu dedesinden miras alan Sefer Karabük anlatıyor.

Yol Notları

Baharı, yeniden doğuşu rengarenk boyalarla Hindistan'ın Holi Festivali'nde kutluyoruz. Gezgin Özcan Bostancı'ya kulak verelim. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Turuncuya bezeli Amsterdam sokaklarına dalıp, 2014'e kadar Kraliçe Günü olarak kutlanan sonrasında Kral Günü'ne dönüşen temponun hiç düşmediği eğlenceye ortak oluyoruz. Rehberimizse, Annebenkaçtım isimli blogun sahibi Esra Güzeloğlu. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Karlı bir kış akşamında masal diyarlarından fırlamış bir kasabayı, Colmar'ı görmeye gidiyoruz. Fransa'da Noel Pazarı deneyimini Özlem ve Cengiz Tunçkaya anlatıyor. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.

Yol Notları

Rio Karnavalı öncesinde bir samba okulunun dans antrenmanına katılıyor; ardından Rio sokaklarına dalıyoruz. Rehberimiz dünya seyahatinin kitabını yazmış bir gezgin: Özcan Bostancı. Yol Notları’nda ne var? NTVRadyo’da Günnur Öztürk Yener’in programı Yol Notları’nda her hafta dünyanın farklı noktalarından festival, karnaval, ayinlere ya da yerel ve özel günlere konuk oluyoruz. Gezginlere hem o törenleri, ritüelleri anlattırıyor; hem de nasıl gittiklerini, hazır gitmişken nereleri görmeden, hangi tatları denemeden dönmeyelim diye soruyoruz. Ve tabii “Aman dikkat” denebilecek uyarıları da es geçmiyoruz.