Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Mercimekli özel tarifler

Acı, Tatlı, Mayhoş

Bir kazan dolusu mercimek hiçbirimizin yapacağı iş değil ama ev ölçeğinde biraz farklı bir mercimek yemeği yapmak isterseniz Kral Midas’ın ardından gözyaşı dökenlerin yediği yemeği yapabilirsiniz. İşin sırrı biraz kuyruk yağı ve bol tane kimyon, rezene, anason gibi baharatlar kullanmakta. Biraz da çemen ya da boy otu kullanırsanız pastırmalı gibi olacaktır. Gözyaşı derken bir başka çok lezzetli mercimekli yemek daha doğrusu salata Meryem’in Gözyaşları adını taşıyor. Bu tarif Hristiyanların Paskalya öncesi perhiz günlerinde son Perşembe günü yeniyor. Haşlanmış mercimek ile bol kereviz yaprağı ve sarımsak sirkeyle birleşiyor ortaya öyle hiç de öyle tatsız tuzsuz perhiz işi olmayan harika bir lezzet çıkıyor.