Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Çiriş bulursanız

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan bu hafta yeşillikleri, yabani ot toplama ve yeme kültürünü anlatıyor. Bugünün konusu çiriş ve sütlü çiriş.
#acıtatlımayhoş

Mayıs ayı bahar mevsiminin en güzel yaşandığı ay. Mayıs ayı aynı zamanda 1 Mayıs’tan 19 Mayıs’a güzel bayramların ayı, Hıdrellez zamanı. Atatürk 19 Mayıs gününü boşuna Gençlik ve Spor Bayramı olarak yakıştırmamış. Mayıs ayı gençliği, zindeliği ve yeniliği temsil ediyor. Mayıs sofralarda bol bol yeşillik, körpe lezzetler demek. Geçtiğimiz günlerde Michelin yıldızlı şeflerimizden Serkan Aksoy pazardan çiriş resmi paylaşınca aklıma bahar tatlarını birleştiren sütte pişmiş çiriş tarifi geldi. 2021 yılında 5 Mayıs tarihindeki kayıtta tarifi vermiştik, eğer hatırlamak isterseniz yeni fikirlerle tarifi kayıtta…