Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Mimari yapı gibi pasta

Acı, Tatlı, Mayhoş

İngiliz Kraliyet pastaları bugünkü kat kat pastaların başlangıcı olmuş. İlk düğün pastalarının çıkış fikri Roma dönemine kadar uzanıyor. Gelinin başının üstünde bereket getirmesi için ikiye kırılan arpa ekmeklerinden başlamış. Zaman içinde kuru meyveli baharatlı ekmekler ve kekler devreye girmiş. Bugünkü çok katlı ve süslü pastalar ise İngiliz Kraliyet düğünleriyle gelişmiş. 10 Şubat 1840 tarihli Kraliçe Viktorya ile Prens Albert’in pastası üç katlı mimari bir yapı gibiymiş. Bina maketi gibi kolonlar, nişler ve minik heykellerle süslü kraliyet pastalarında gezintiye hoş geldiniz.

Aylin Öney Tan’la Acı Tatlı Mayhoş.
İyi dinlemeler