Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Ketçaptaki gizli lezzetler

Acı, Tatlı, Mayhoş

Bugünkü haliyle bildiğimiz ketçap domatesli ve çok Amerikalı. İlk ketçap şişesi 1873 yılında rafa çıkmış. Formülü ise bugünkü halini 1890’larda almış, yayılması için 1940’lara kadar beklemek gerekmiş.
Tarifimiz evde yapabileceğiniz bol domatesli, soğanlı, kırmızı biberli bir ketçap tarifi. Bugün ketçap içinde bilmeden tadını çıkarttığımız gizli lezzetler ise yenibahar, karabiber, kereviz tohumu, karanfil, tarçın, muskat gibi baharatlar. Elbette o tipik tatlı tuzlu ve ekşi ketçap lezzetini vermek için içinde esmer şeker, tuz ve bolca elma sirkesi de var.

Aylin Öney Tan’dan bir tutam tarih biraz da tarif dinleyin.