Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Washington Restoran

Acı, Tatlı, Mayhoş

Ankara anıları bitmez. Ankara’nın eski nostaljik lezzetlerini anlatmaya devam ediyoruz. Bir sonraki nesil içinse Washington Restoran’ın önemi bambaşka. Benim çocukluğum Washington’un en revaçta olduğu dönemlere rastlıyor. Washington Restoran İnkılap sokakta 1 Ocak 1955 tarihinde açılıyor. Sahipleri Şinasi Şişmanhasanoğlu ve Hüseyin Şişman bir süre Amerika’ya çalışmaya gitmişler. Birikimleriyle 2 bin dolara bir Amerikan arabası alıp getirmişler, burada 20 bin dolara satmışlar, kazandıkları parayı restoranın sermayesi yapmışlar. Amerika günlerine atfen açtıkları restoranın adını Washington koymuşlar. Çizgi olarak yemeklerde Karpiç ve Süreyya ekolünü devam ettirmeleri tesadüf değil, çünkü bu lokantalarda çalışanların çoğu Hemşinliymiş, nitekim Washington’un sahipleri de Hemşinli. Böylece Ankara’da bir şekilde süreklilik sağlayan restoran geleneği Washington ile sürmüş.