Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Ebegümecinin yeri ayrı

Acı, Tatlı, Mayhoş

Anadolu'da hemen her yerde ebegümeci yetişir, üstelik mevsimi yok. Her yerde, her zaman bulabilirsiniz. Peki ebegümeci ayıklarken neye dikkat etmeli?
Aylin Öney Tan'la #acıtatlımayhoş

Ot deyince ebegümecinin yeri bende ayrıdır. Ebegümeci her yerde yetişir, mevsimi de çok kısa değildir. Baharın ilk otlarından hodan ya da mevsimi kısacık madımak gibi bir belirip bir yok olanlardan değildir. Bulgurlu ebegümeci yemeği çok güzel olur, içine domates veya salça koymamak şartıyla, ama renk vermesi için biraz kuru domates konulabilir. Biraz karta kaçıp irileştiği zaman ise yelpaze gibi iyice iri yapraklarla etli sarması yapılır. Bir zamanlar sarayda bile ot bilgisine haiz yaşlı kadınlara saray mutfağı için ebegümeci toplatılırmış. Ebegümeci, özellikle de biraz irilişmiş olanlarını toplarken ya da demet halinde aldıklarınızı ayıklarken dikkat edilmesi gereken bir nokta bir püf noktası var. Merak ediyorsanız detayı kayıtta.