Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Böf Stroganof tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Ankara Restoranlarının yemekleri pek çok Ankaralı için nostaljik tatlar arasındadır. Ben çocukken Washington Restorana gittiğimde Tavuk Kievski yemek isterdim. Kızarmış tavuğun içinden akan erimiş tereyağına bayılırdım. Menüde ilginç bir şekilde Rus ve Amerikan etkileri karışıktı. Annemler hep Karides Kokteyl isterlerdi. İç içe geçen iki cam kaptan oluşan özel kokteyl kadehinde servis edilir, alttaki kabın içine buzlu renkli su konur, üstteki kaba ketçap mayonez karışımı sos doldurulur, karidesler çiçek gibi kadehin kenarından sarkacak şekildi dizilirdi. Benim ise tercihim hep ortasına kocaman bir kaşık krema konan Borç Çorbası olurdu. Ankara hatıralarını yazan Beki Behar’ın Borç Çorbası anılarına eşlik edecek tarifimiz ise bir zamanlar Ankara Kalesi’nde de servis veren Washington’un baş garsonu Cemal Koçak’tan yıllar önce aldığım Böf Stroganof tarifi.