Ankara Restoranlarının yemekleri pek
çok Ankaralı için nostaljik tatlar arasındadır. Ben çocukken Washington
Restorana gittiğimde Tavuk Kievski yemek isterdim. Kızarmış tavuğun içinden
akan erimiş tereyağına bayılırdım. Menüde ilginç bir şekilde Rus ve Amerikan
etkileri karışıktı. Annemler hep Karides Kokteyl isterlerdi. İç içe geçen iki
cam kaptan oluşan özel kokteyl kadehinde servis edilir, alttaki kabın içine
buzlu renkli su konur, üstteki kaba ketçap mayonez karışımı sos doldurulur,
karidesler çiçek gibi kadehin kenarından sarkacak şekildi dizilirdi. Benim ise
tercihim hep ortasına kocaman bir kaşık krema konan Borç Çorbası olurdu. Ankara
hatıralarını yazan Beki Behar’ın Borç Çorbası anılarına eşlik edecek tarifimiz
ise bir zamanlar Ankara Kalesi’nde de servis veren Washington’un baş garsonu
Cemal Koçak’tan yıllar önce aldığım Böf Stroganof tarifi.