Hindistan’da patlıcanla yapılan yemekler çok çeşitli. Örneğin, Hindistan cevizi sütüyle bambaşka bir uyum yakalıyor, kremamsı bir tat kazanıyor. Bazıları ise bizim mutfağımızda da olan malzemelerle yapılıyor. Zaten içine konan birkaç farklı baharatla patlıcan tamamen başka bir lezzet kazanıyor. Kullanılan gene soğan başta olmak üzere domates, biber, patlıcan, ama elde edilen lezzet bambaşka. Tane kimyon, hardal tohumu yanı sıra köri yaprağı kullanılıyor. Köri bizde de satıldığı gibi bir baharat karışımı, ama bir de benzer bir tat veren köri yaprağı var. Bunların yanı sıra taze zencefil, zerdeçal ve "garam masala" gibi bir Hint baharat karışımı da konunca artık o patlıcan Hintli oluyor. Bütün farkı da baharatında olan "Brinjal Curry" tarifi kayıtta.