Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

O pastanın tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Prens Charles ile Camilla’nın düğün pastasının keki aslında çok kolay, İngiltere’de her ev kadının yaptığı sıradan ama bir o kadar da lezzetli bir kek. Kuru meyveler önce şekerle birlikte suda kaynatılıyor ya da çayda bekletiliyor. Sonra baharatlar ve diğer malzemeler ekleniyor. Bir anlamda “kaynat-karıştır-pişir” metodu diyebiliriz. Ette Richardson, saraydan sipariş gelince önce arkadaşları şaka yapıyor sanmış. Saray siparişi diye özel bir fiyat da koymamış, kekleri pazarda sattığı fiyattan vermiş. Ama tam tarifi hiçbir zaman tam vermemiş. Bir benzerini yapmak için tarifi dinleyin.

Aylin Öney Tan’la Acı Tatlı Mayhoş.
İyi dinlemeler