Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Japon usulü patlıcan

Acı, Tatlı, Mayhoş

Patlıcan turunda bu kez Japonya’dayız. Bizdeki ince uzun kılıç patlıcanlar dünyada Japon patlıcanı olarak tanınıyor. En güzel Japon patlıcan yemeği bence kızartma ve fırınlama yöntemiyle yapılan “nasu dengaku”, zaten "ızgara patlıcan" anlamına geliyor. Elbette pişirme biçimi çok yabancı olmasa da kullanılan malzemeler tadında büyük bir farklılık yaratıyor. Bir tür fermente soya fasulyesi ezmesi olan miso ve pirinç fermantasyonundan elde edilen "mirin sosu" gibi malzemeler o patlıcanı hemen Japon yapıyor. Bulunamazsa tuzluluk tatlılık dengesi için soya sosu ve pekmez de kullanılabilir. Patlıcanseverlere farklı bir lezzet denemek için değişik bir öneri.