Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Karpuz kabuğuyla cacık

Acı, Tatlı, Mayhoş

Cacık çeşitleri sonsuz. İlk akla gelen salatalık ile yapılan cacık olsa bile çeşitli yabani otlar, taze yeşillikler de kullanılabiliyor. Çağla, can eriği, kuşkonmaz kullanan şefler var, hatta kelek ve karpuz kabuğu bile kullanılabilir. Acur ve kabak gibi salatalık ile yakın olan “cucurbit”, yani Kabakgillerden her tür cacık için uygun. Tek koşul cacık için kullanılacak malzemenin diri, körpe, ferahlatıcı ve sulu olması ve asla pişmiş olmaması. İran cacığı, “mast-o khiar” ise başka bir alem, özellikle Şiraz usulü yapılanda içine girmeyen yok. Kuru üzüm, gül yaprakları, lavaş ekmek kıtırları, türlü türlü otlar, hatta susam, çörekotu, tane kimyon.
#aylinoneytan #acıtatlımayhoş