Çorbalarda hem bakliyat hem de hamur işi olunca çok doyurucu oluyor. Bizim çorbalarımızda nohut da çok kullanılıyor. Hatta böyle çorbalara bazen süzme yoğurt da katılıyor. Protein karbonhidrat hepsi tamam, son derece besleyici başlı başına yemek gibi çorbalar ortaya çıkıyor. Böyle ilginç bir çorbaya Gaziantep’te rastladım. Börek çorbası bir nevi mantılı çorba gibi ama içindeki börek denilen hamur işleri tam mantı gibi değil, hamurun içinde kavrulmuş soğanlı kıyma da var ama bildiğimiz mantı gibi hamur açılıp içine harç konulup katlanarak yapılmıyor. Kıyma hamurun içine adeta gömülüyor. Çorbanın içinde parça kuşbaşı et ve nohut da var, en sonunda da bol süzme yoğurt ile bağlanıyor, başlı başına bir yemek gibi.