Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Cacık tasviri

Acı, Tatlı, Mayhoş

Cacık tarifi kolaymış gibi gelir, oysa bir anlatmaya başlayınca bambaşka yaratıcılıklar devreye giriyor. En sevdiğim iki cacık tasviri efsanevi barmen Vefa Zat’ın oğlu yazar, araştırmacı Erdir Zat ve mimar, yazar, akşam sofralarının üstadı Aydın Boysan tarafından yapılan cacık anlatımları. Erdir Zat cacığı bir kent tasviri olarak anlatıyor, aslında İstanbul’u anlatıyor, İstanbullu bir cacık portresi çizmiş. Cacık olmadan bir sofra düşünemeyen Aydın Boysan ise analitik bir cacık tarifi veriyor. Salatalığın nasıl kesileceğinin geometrik analizini yapıyor, zeytinyağı oranının %7 olması gerektiğini söylüyor, buz koymak ise ayıptır, diyor.
#aylinoneytan #acıtatlımayhoş