Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Peşmelba tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Bir zamanların Ankara’sında şık lokantalarda evlerde yapılmayan Avrupai tatlılar çok revaçtaydı. Elbette geleneksel esnaf lokantalarının bal kabağı tatlısı, ayva tatlısı gibi meyveli tatlılar ya da kalbura bastı, şekerpare gibi şerbetli tatlılar da olurdu ama bu yeni moda yabancı tatlılar çok sevilirdi. Çikolatalı sufleyi yemeğin başında çorbayı ya da ön yemeği ısmarlarken sipariş etmezseniz hiç şansınız olmazdı, çünkü her bir müşteri için tek tek hazırlanan suflenin yapımı en az kırk dakika sürerdi. Peşmelba malzemeleri hazır alındığı zaman evde bile yapılabilecek kadar kolay olsa da konserve şeftali, taze kremşanti, vanilyalı dondurma, ahududu reçeli gibi her bir malzemeyi almak için Ankara sokaklarında sıkı bir dolanmak gerekirdi. Peşmelba tarifimiz Sakarya caddesinden başlayan bir Ankara yolculuğu gibi.