Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Türlünün püf noktaları

Acı, Tatlı, Mayhoş

Fırında türlü tarifimiz kolay ama bazı püf noktaları var. Sebzelerin çeşidinden içine konan otlara kadar patlıcan ve kabağı soymadan parmak şeklinde, soğanı ise elma dilimi gibi kesmek gerekiyor. Biber çeşitlerini bol tutmakta yarar var. Yeşil, kırmızı hatta varsa sarı ve turuncu biberler türlüye renk katacaktır. Otlardan biberiye, fesleğen, reyhan çok yakışıyor. Sarımsak ihmal edilmemeli, zeytinyağını esirgememeli. Tepside değil güveçte yaparsanız o zaman tereyağı da çok yakışır. Etli de yapabilirsiniz, bir de güveç yaparken patlıcanı önceden kızartıp koymak daha güzel olur.

Aylin Öney Tan’la bir tutam tarih biraz da tarif
İyi dinlemeler