Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Atatürk’ün sevdiği lezzetler

Acı, Tatlı, Mayhoş

Eski Ankara’nın nostaljik lezzetlerinde dolanarak 10 Kasım’a kadar geldik. Elbette bugün Atatürk’ün sevdiği lezzetleri anıyoruz. Çankaya köşkü müze olarak tekrar düzenlenirken ODTÜ restorasyon bölümünden hocalarım ve arkadaşlarım danışmanlık yapmışlardı. Bugünkü sergilemede de görüleceği gibi Atatürk’ün sofrası aynen kurulmuştu. Atatürk’ün sofrası aynı zamanda Cumhuriyet’in ilk kararlarının alındığı önemli bir çalışma ortamı olduğu için çatal bıçakları yanına ucu sivri açılmış kurşun kalem ve birer kaçak not defteri de yer alıyor. Elbette Köşede Atatürk’ün ünlü karatahtası beyaz tebeşirleriyle hazır duruyor. Sofranın detayları kayıtta.