Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Türlüler: Hepsi benzer, hepsi farklı

Acı, Tatlı, Mayhoş

Türlü deyince güveçten bahsetmemek olmaz. Odun ateşinde taş fırında pişmiş güveç gibisi yoktur. Güveç toprak kap anlamında Eski Türkçe küdeç kelimesinden kaynaklanıyor. Zamanla toprak kabın adı aynı zamanda yemeğin adı olmuş. Güveç sadece Anadolu’da değil Balkan coğrafyasında da çok yaygın. Farklı söylenişleriyle güveç kelimesi başta Romanya ve Bulgaristan olmak üzere Yunan, Sırp, Makedon mutfaklarında da çok yaygın. Hepsi benzer, hepsi biraz farklı. Bazense tek bir sebze ağırlık kazanıyor. Tarifimiz basit ama bir o kadar da lezzetli kabak yemeği, tam bir yaz lezzeti.

Aylin Öney Tan’la bir tutam tarih biraz da tarif
İyi dinlemeler