İlk yaz günlerinin taze peynirli lezzetleriyle çok da güzel tuzlu lezzetler, börekler, tuzlu hamur işleri, turtalar yapılıyor. Taze peynirli tatlı tarifleri verirken Antep’ten bir şekerli börek tarifi vermiştik. Bu kez de tarifimiz gene Antep’ten açık peynir böreği, yani taze peynirli pide. İçine yeni yapılmış Antep peyniri yanı sıra bol yeşillik başta bol maydanoz, özellikle de bol taze soğan ve taze sarımsak giriyor. Ama yeşilliklerden başka özel bir ot daha var ki o asıl tadını veriyor. Mayıs-Haziran aylarının müthiş lezzeti taze tarhun ya da Anteplilerin değişiyle tahrın otu. Ankara’da da tahrin derler. Taze tarhun bu pideye bambaşka bir tat katıyor. Bu arada bol karabiber ve beklenmedik bir baharat olarak yenibahar da bu pideyi farklı yapıyor.