Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Ratatouille

Acı, Tatlı, Mayhoş

Türlü deyince Fransa’nın ünlü “Ratatouille” yemeği ve aynı adlı çizgi filmi anmamak olmaz. Sevimli fare Remy’nin en büyük tutkusu yemek yapmak, hayali ünlü bir aşçı olmaktır. Hikâye uzun ama bizi ilgilendiren kısmı sonu. Bir gün lokantaya korkulan yemek eleştirmeni Anton Ego’nun geleceğini duyar. Sert kritikleri ile bilinen Ego için bir ratatoille yorumu olan Confit Byaldi yapmaya karar verir. Bu yemek aslında, bizim imam bayıldı yemeğinden esinlenmiş bir yemek. Ama sevimli fare Remy bunu ünlü Fransız şef Michel Guerard’dan almış. Hatta film ekibi bu fikri ünlü Amerikalı şef Thomas Keller’den almış. Çünkü Keller, Guerad’ın tarifini kendince yorumlamış. Hikayesi kaydımızda.

Aylin Öney Tan’la bir tutam tarih biraz da tarif
İyi dinlemeler