Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Yakında fırın yoksa

Acı, Tatlı, Mayhoş

Taze peynirlerle türlü türlü pideler yapmak mümkün. Antep peyniri ile yapılan açık peynir böreği yani pidesi gibi bir de lor böreği yapılıyor. Börek değil elbette bu da bir pide tarifi. Ama lor peyniri pidenin üzerine öyle sade konmuyor, bu lor harcının pek çok detayı var. İçine sadeyağda terletilmiş kuru soğan da giriyor, taze soğan, taze sarımsak ve yeşillikler de. Pide yapmanın en kolayı pidenin harcını evde hazırlayıp pideciye yollayıp pideyi işin erbabına taş fırında yaptırmak. Ama yakında böyle pide fırın bulmak her yerde mümkün olamıyor. Pide hamurunu evde yapmak isterseniz pide hamuru yapmanın püf noktaları tüm detaylarıyla kayıtta…