Karanfil, soğan, çubuk tarçınlı, yıldız anason, bütün yeni bahar, sarmısak, kuru zencefil...
Aylin Öney Tan, Çin usulü şoklamadan sonra tavuk suyuna konulacak Osmanlı usulü malzemeleri ekliyor.
Tavuk suyunu içine konan malzemelerle bambaşka lezzetler kazanıyor demiştik. Bir başka öneri ise bizim mutfağımıza çok yakışacak lezzetleri bir araya getiriyor. Tavuğu haşlarken tencereye üzerine birkaç adet karanfil saplanmış ikiye bölünmüş kuru soğan, bir de küçük bir parça çubuk tarçın, karabiber ve dilerseniz bir iki adet tane yenibahar ile özellikle pilavlara çok yakışacak bir tavuk suyu elde edebilirsiniz. Tarçın da tavukla birlikte olur mu demeyin, Osmanlı mutfağında tarçın tavuk yemeklerinde çok kullanılan bir baharattı, dolayısıyla denemeye değer. Detaylar kayıtta…