Aylin Öney Tan bugün sonbaharın orman meyvelerinden kuşburnu ve zereşki anlatıyor. Şifalı bitki kuşburnunun ezmesi, marmelatı ve çayına dikkat çekiyor ama asıl tutkunu olduğu ve unutulmaya yüz tuttuğu için üzüldüğünü belirterek "zereşk" meyvesini anlatıyor. Osmanlı kayıtlarında "kadın tuzluğu" olarak da geçen, İran ve Osmanlı mutfağında çok kullanılan, kuş üzümü boyutunda zereşkin aktarlarda bulunabileceğini, ama ne yazık ki Küre dağları bunlarla dolu olduğu halde, İran'dan geldiğini söylüyor. Kastamonu taraflarında "karamuk" da denilen bu bitkinin özellikle safranlı pilava, salataya çok yakıştığını belirtiyor. Gül suyunda bekletip, dondurma ya da sütlü tatlıların üstünde nar tanesi gibi kullanabileceğini söylüyor.