Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

İtalyan usulü adaçaylı patates

Acı, Tatlı, Mayhoş

Patates çok yaygın temel bir besin olmasına rağmen her ülkede adeta o ülkenin dilini konuşmaya başlayan bir lezzet. Bizim çok kullandığımız, ama nedense hiç yemeğe kullanmayı akıl etmeyip hep çayını yaptığımız adaçayı patatese çok yakışıyor. Özellikle İtalya’da fırında bol zeytinyağı ile fırın patates yapınca içine kuru veya taze adaçayı katmayı çok seviyorlar. Bizim mutfağımızda ise patatese bence maydanoz ve dereotunu çok güzel yakıştırıyoruz. Hele bol soğanlı patates kavurma yaparsanız, bir de üstüne yumurta kırarsanız bol maydanoz olmazsa olmaz. Zeytinyağı ile meze gibi yapılmış soğuk patates püresine ise dereotu çok yakışır. Bunun gibi tarifine göre patatesle birlikte kullanılan yağ türü de patatesin tadını çok değiştirir.

Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif.