Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Nişastalı tavuk suyu

Acı, Tatlı, Mayhoş

Çin mutfağında tavuk suyu çorbaya mısır nişastası, taze soğan ve soya sosu ekleniyor. Aylin Öney Tan ayrıca "egg flower" çorbasının tarifini veriyor.

#acıtatlımayhoş

Tavuk suyu çorbaları çeşit çeşit. Çin usulü tavuk suyu tarifi vermişken, çok basit Çin usulü mısırlı tavuklu çorba tarifi vermeden olmaz. Çin çorbalarının dikkati çeken bir özelliği hafif kaygan yoğunlaşmış bir kıvamı olması. Bu et veya tavuk suyuna biraz mısır nişastası katarak sağlıyorlar. Tavuk suyunu böyle nişastayla kıvamlı hale getirdikten sonra içine haşlanmış mısır, dilerseniz tavuğun biraz didiklenmiş eti, birkaç kaşık soya sosu ve olmazsa olmaz incecik kesilmiş taze soğanın yeşil kısmı ekleyerek Çin usulü mısırlı bir tavuk çorbası yapabilirsiniz. Bir başka tarif ise “Egg Flower” çorbası diye ünlenen, yani “Yumurta Çiçeği” çorbası. Yumurta çiçeği nasıy yapılıyor detayı ise kayıtta…