Kızartmalardan kaçınmak için şimdilerde fırın mücverler ağırlık kazandı. Ancak mücver veya öcce tavalarında yağ çok az kullanılır. Her bir göze çok az yağ konur, tava kızdırılır, öcce ya da mücver karışımı bu gözlere kaşık kaşık dökülür, bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilir. Böylece formu dağılmaz, yuvarlacık top gibi kızartmalar elde edilir. Öcce, Ortadoğu ülkelerinde “eggah” diye bilinen yumurtalı omlet gibi yemeklerle kelime kökeni olarak aynıdır. Öcce bol taze soğanın yeşil tarafı ve bol maydanozla yapılır. Tarifimiz ise benzer, evde kabak bulamayınca uydurulan kabaksız bol soğanlı, bol otlu, beyaz peynirli bir mücver.
Aylin Öney Tan’dan bir tutam tarih biraz da tarif dinleyin.