İyi bir 'tabule'nin tek sırrı vardır, o da iyi bir bıçaktır. Tabule içine giren malzemelerin çok ince bir şekilde, çok keskin bir bıçakla kıyılması şarttır. Maydanozun neredeyse bulgur ufaklığında doğranması lazım. Bıçağın keskinliği sadece kolay doğramak için değil, malzemenin ezilmemesi için de gerekli. Soğan bizim aşçıların "sıçan dişi" tabir ettiği ufaklıkta doğranmalı. Anissa Helou, Faye Levi ve Clifford Wright yazarlardan verilen karşılaştırmalı tariflere göre, maydanozu en abartılı kullanan en az 400 gram veya 6 koca demet kullanmış. Bu kadar çok maydanoz gerekince, Suriye’de bir zamanlar bizzat gördüm, evlerinde maydanoz kıyıp satan, hayatını böyle kazanan kadınlar vardı. Bulgurda ise herkes temkinli, kimisi yarım bardak, kimisi 30 gram demiş. Bulgur orta boy genellikle ama sıcak suya değmeyecek, sadece soğuk suda biraz bekleyecek.