Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Antep kurabiyesi tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Bayram gelirken, hem de hafta sonu 23 Nisan Çocuk Bayramı varken bu hafta kurabiyelere yer verelim. Nasılsa bol bol ikramlık atıştırmalıklar gerekir. Bazı kurabiye çeşitleri özel günlerin özel tarifleridir. Henüz Ramazan içinde olduğumuza göre eskiden sadece Ramazan’da yapılan Antep kurabiyesi tarifi verelim. Antep kurabiyesi aslında bir tür un kurabiyesi. Sadeyağla yapılıyor, özel bir kurabiyelik un kullanılıyor. Unun cinsinden çok karışımı önemli. İçinde yüzde 60 oranında ince irmik, yüzde 40 oranında un var. Ay çeklinde şekil kurabiyelerin iki ucu birleştirilip birleşme noktasına birer Antep fıstığı konuyor. Kurabiyelerin beyazlığını koruması ve renginin pembeleşmemesi de dikkat edilmesi gereken noktalardan. Tarifi ise kayıtta….