Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Bir damlayla lezzet sırrı

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan bu hafta balkabağının çorbalara yakıştığını anlatırken; önemli bir lezzet sırrını veriyor. Slovenya ve Avusturya'da balkabağı çorbasının üstünde görebileceğiniz siyah-yeşil renk sosun, balkabağı çekirdeğinden elde edilen yağ olduğunu söylüyor; iki ülke arasında bu yağı sahiplenme kavgasının sürdüğünü anlatıyor. Türkiye'de ise Beypazarı, Nallıhan civarında bu yağın alâsının üretildiğini ve yurt dışına satıldığını duyduğunu ama henüz izini bulamadığını; Londra'da ürkütücü fiyatlara satıldığına şahit olduğunu da belirtiyor. Bu bölümde, balkabağı çorbasına lezzet katacak önerileri de var. Yarın: Göçmen mutfağı ve alışılmadık lezzetler. İyi dinlemeler