Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Saray'dan ölçülü kiş tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Ispanaklı kiş tarifi, Buckingham Sarayı şefi Mark Flanagan tarafından, Kral Charles ve Kraliçe Camilla’nın istekleri doğrultusunda geliştirilmiş. Ispanak ve taze iç bakla dolgusu olan, taze tarhun ile farklı bir lezzet kazanmış bir tarif. Kiş tariflerinde en önemli detay hamurun önceden pişirilmesi, böylece yumurtalı, sütlü, kremalı harcın hamuru ıslatması önleniyor, hamur çıtır çıtır kalıyor. Üzerine peynir, sebzeli dolgu ve kremalı, yumurtalı harç dökülüp üstüne bol peynirle tekrar fırına veriliyor. Flanagan’ın ıspanaklı, baklalı, tarhunlu taç giyme töreni turtasını ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını merak ediyorsanız ölçülü tarif kayıtta.