Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Bu hafta Nohut Haftası

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan, geçen hafta İspanya'daki dünyaca ünlü gastronomi fuarında görünce hırslandı ve bu haftayı nohut haftası olarak seçti. Dünyaca ünlü şeflerin online izlediği etkinlikte İspanyollar 1'inci Milli Nohut Yarışması düzenlemiş. İspanya'da coğrafi işaret tescilli iki cins nohut seçmişler ve şefler bu nohutlarla yaptıkları yemeklerle yarışmışlar. Peki İspanyollar nohutla hangi yemekleri yapıyorlar? Biz ne yapıyoruz? Niye nohutu ihmal ediyoruz? İşte bu sorularla NTVRadyo'da "nohut haftası" başladı. 11 bin yıllık nohut geçmişine kadar gidecek, Anadolu'dan ve dünyadan tarifler alacağız. İyi dinlemeler