Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Hollanda’dan çıtır çıtır şekerli Arnhem bisküvileri

Acı, Tatlı, Mayhoş

23 Nisan gelmekte olduğuna göre kurabiye tarifimiz ünlü çocuk kitapları yazarı Roald Dahl’dan olsun. “Dev Şeftali” ve “Charlie ve Çikolata Fabrikası” gibi kitaplarıyla çocukların gönüllerinde taht kuran yazar anılarıyla aile yemeklerini bir getiren bir de yemek kitabı yazmış. Kitapta Hollanda’da yediği çıtır çıtır şekerli Arnhem bisküvilerini keşfedişini anlatıyor, ama anlatırken imza günü için gittiği Hollanda’da çocuk kitapçılarını, kuyruktaki bir çocuğun hikayesini, sonra da bu tarifi ele geçirişinin hikayesini masal gibi aktarıyor. Kuyrukta sıra beklerken ağlayan çocuğu fark edip mucize gibi yetişen karısı Lizzy, yazara ikram gelen bisküvileri çok sevdiğini fark eden kitapçı ve tarifini esirgemeyen fırıncı, hepsi inanılmaz bir hikâye. Arnhem kentindeki bir imza gününde yaşanan bu hikâye Hollanda’da “Arnhemse Meisjes” olarak bilinen üzeri toz şeker kaplı bisküviler kadar tatlı.