Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Çerkez tavuğu tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Ceviz deyince cevizin başrolü oynadığı lezzetler çok çeşitli ama benim için başı çeken Çerkez babaannemden ötürü her zaman Çerkez Tavuğu olur. Çerkez tavuğu eski zamanlarda meşakkatli denilen emek yoğun yemeklerden biriydi ve misafire mutlaka yapılırdı. Telaş tavuğun alımından başlar, tavuk ocakta tütsülenir, inatçı tüyler cımbızla ayıklanırdı. Tavuk bir bütün soğanla tuz, tane biber, hatta karanfil konur, usul usul haşlanır, içine tat vermesi için biraz maydanoz da konurdu. Ben zamanla buna tane kişniş de eklemeye başladım, hele de önceden biraz kuru tavada çevrilip havanda ezilirse müthiş bir lezzet farkı yarattığını söylemeliyim. Ceviz elle çekilir, bir kısmı da havanda dövülüp tülbentte sıkılarak yağı çıkarılırdı. Çerkez Tavuğu tarifi detayları kayıtta.