Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Fıstığın renk skalası

Acı, Tatlı, Mayhoş

Fıstık kelimesi pek çok dilde aynı zamanda bir renk adı olarak da kullanılıyor. Fıstık yeşili ya da fıstıki dediğimiz zaman gözümüzün önünde tartışmasız aynı tonda bir yeşil renk canlanıyor. Fıstık çeşitlerinde ise renk üzerinden adlandırmalar çok çeşitli, hatta bu tanımlamalar hasat zamanına işaret ediyor. En erken hasat fıstık içi henüz pembeye dönmeden beyazımsı bir zarı olduğu için boz fıstık olarak adlandırılıyor. En erken en koyu yeşil olanlara ise ham, olmamış anlamında firik deniyor. Rengi hafif gül kurusu pembeye döndüğünde güliç veya meverdi olarak adlandırılıyor. İngiliz yemek araştırmacısı Robin Weir’in yeşil fıstığı keşfetme hikayesiyle fıstığın renk skalası kayıtta..