Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Şölen Yemeği tarifi, özel pişirme tekniği

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan bu bölümde Çin Yeni Yılı'nı incelemeye devam ediyor.

Paul D. Buell, Eugene N. Anderson tarafından İngilizce'ye çevrilen ve içinde birçok Türkçe sözcük barından "A Soup For Qan" kitabından, Charles Perry makalesinde bahsedilen "Şölen Yemeği" tarifini veriyor ve özel pişirme tekniğini anlatıyor. Mesela soğan önceden kavurulmaz, yemek piştikten sonra soğan-sarmısak kavurulup, yemeğin üstüne dökülür. Mutfağımızın kökenlerini keşfetmek için, 14. yy'ın başında yazılmış bu diyet ve beslenme kitabının iyi bir referans olacağını belirtiyor. İyi dinlemeler.