Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Etli enginar

Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginar diyince nedense daha çok zeytinyağlı yemeği akla geliyor. Aylin Öney Tan, bugün etli bir tarif veriyor. Bol dereotlu ve yeşil soğanlı.
#acıtatlımayhoş

Enginar mevsimi gördüğümüz gibi Mısır’dan Kıbrıs’a, Akdeniz bölgesinden Ege bölgesine İstanbul ve bursa yakınlarından Bolu dağlarına kadar uzanıyor. Böylece eskiden sadece mayıs ayına ait olan enginarı neredeyse bütün bir yıl yiyebiliyoruz artık. Ben güneyden kuzeye, kıyıdan yükseklere kadar uzanan enginar takvimini Japonya’daki kiraz çiçeği Sakura takvimine benzetiyorum. Güneşin yeryüzünü yavaş yavaş aydınlatması gibi Japon adaları üzerinde en güney uçtan başlayarak kuzeye kadar açan kiraz çeşitleri tam bir bahar festivaline dönüşüyor. Enginar da bir gonca çiçek aslında. Genelde zeytinyağlı düşünsek de enginar kuzu etiyle de çok güzel alıyor. Mayıs ayı kuzu etli tariflerin de zamanı. Tarifimiz ise kuzu etli enginarlı pilav.