Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Artan pilavla kadınbudu köfte

Acı, Tatlı, Mayhoş

Mücver ile kızartma köfteler arasında ince bir fark var. Sebze köfteleri de var. Ama bana göre mücver kaşıkla dökülecek kıvamda olur, köfteye ise şekil verilir. Kızartma köftelerin en meşhur olanı kadınbudu köfte gibi. Eskiden kıyma mücveri olarak da geçen kadınbudu köfte aslında gerek evde gerekse de esnaf lokantalarında mutfak ekonomisi açısından harika bir örnek. Bir gün öncenin pirinç pilavından artan tereyağlı pilavla yapılınca tadı çok da güzel olur. Belki de o yüzden, eşlikçisi hep patates püre olur. Çünkü bir gün önce karbonhidrat olarak pilav yenmiştir zaten, sıra patatestedir.
Peki kadınbudu köftenin püf noktasını biliyor musunuz?
...
Aylin Öney Tan’dan bir tutam tarih biraz da tarif dinleyin.