Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginarı sıyırmak

Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginarı bir de çiğ yemeyi deneyin. Tarifi rezeneli ve turunç suyuyla. Bir de, enginarı soyarken dış yapraklarındaki etli kısmı ağzınızda sıyırmayı unutmayın.
Aylin Öney Tan'la #acıtatlımayhoş

Enginarı seven enginarı çiğ bile yer. Ama enginarı pişirmeye gelince mutlaka lokum gibi yumuşak pişmeli, asla diri kalmamalı, yoksa tadı ortaya çıkmıyor. Doğrusu ben enginarı çiğ olarak yiyenlerdenim. Özellikle taç yapraklarını ayıklarken yaprakların dibindeki etli kısmı mutlaka dişimle sıyırıp yerim. Enginarın çanak kısmını da çiğ olarak çok ince dilimleyip biraz tuzlayıp limon veya sirkeyle salatasını yapmak mümkün. Tuz zaten biraz yumuşamasına sebep olacaktır. Bu şekilde yeşil salatalara da katabilirsiniz. Enginarla rezenenin de müthiş bir uyumu var. Eğer enginar salatasına biraz da incecik dilimlenmiş rezene katarsanız çok yakışacaktır. Hele bir de limon yerine turunç suyu koyarsanız müthiş bir lezzet yakalarsınız.