Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Köfteye yakışanlar

Acı, Tatlı, Mayhoş

Köftenin içine konan otlar ve baharatlar köftenin karakterini belirliyor. Kuru köfte maydanoz olmadan olmaz, kadınbudu köfteye ise dereotu çok yakışır. Baharatlar ise tuz-biberin ötesinde elbette. Kimyon olmazsa olmaz, kişniş de çok yakışıyor. Eskiden biraz tarçın da konurmuş. Yenibahar ise karabiber, tarçın, muskat, karanfil vb tüm baharatların toplamı gibi bir tada sahip olduğu için çok lezzet katıyor. En iyisi kuru köfte yaptığınızda malzemeyi bölüp farklı baharat karışımlarını denemek ve hangisini beğenirseniz ona sadık kalmak.
...
Aylin Öney Tan’dan bir tutam tarih biraz da tarif dinleyin.