Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginardaki tatlılık

Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginar yedikten sonra su için ve ağzınızdaki tada dikkat edin. O şekerli tadın nedenini biliyor musunuz?
Aylin Öney Tan'la #acıtatlımayhoş

Enginarı pişirmenin bin bir türlü yolu var. Özellikle mevsimin diğer taze lezzetleri bezelye ve iç baklayla pişirilmesi çok yaygın. Klasik zeytinyağlı enginar ise patates, havuç ve bezelye ile pişiyor. İlginç bir şekilde patatesle enginar çok yakışıyor. Birlikte soğanlı zeytinyağlı pişirilirse çok güzel oluyor. Patates enginarın kendine has tadını içine çekiyor, dokuları da birbirine uyumlu oluyor. Soğanın tatlılığı da her ikisine de çok yakışıyor. Patatese enginar tadını veren içindeki sinarin maddesi. Bu madde dilin üzerindeki şeker tadını algılayan tat alma tomurcuklarını da uyarıyor. Bu yüzden eğer enginar yedikten sonra su içerseniz suyun tadı size adeta şekerli gibi gelecektir. Bir deneyin bakalım enginar ardından içilen bir yudum su şekerli mi?