Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Vişneleri ayıklamaya başlayın

Acı, Tatlı, Mayhoş

Temmuz ayı biraz da vişne ayıdır. Ama tam bollaşmışken bir anda yok olur, daha reçelini yapacaktık derken birden vişne ortadan kaybolur. Vişne kelimesinin bize Slav dillerinden özellikle de Bulgarcadan geçtiği düşünülüyor. Vişne mayhoş tadıyla hem tatlılara hem de tuzlu yemeklere yakışıyor. Osmanlı mutfağında vişneli zeytinyağlı yaprak sarma neyse ki unutulmayan vişneli yemeklerimizden. Dünya mutfaklarında da vişneli lezzetler çok. Vişneyi ayıklaması zor ama ayıklamadan yapılabilecek güzel lezzetler var. Vişneli tariflerimize hazırlıklı olun, vişneleri ayıklamaya başlayın.