Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginar kızartması

Acı, Tatlı, Mayhoş

Enginarın kalbini ve yapraklarını kızartmayı, bir de zeytinyağında pişirmeyi deneyin.
Aylin Öney Tan püf noktasıyla birlikte tarif veriyor.
#acıtatlımayhoş

Enginarlı tarifler bitmez. Enginar en çok zeytinyağı ile yakışıyor. Erken hasat zeytinyağında zeytinini cinsine göre zaten biraz enginar yaprağı, bezelye sapı, çağla badem gibi taze aromalar oluyor. Enginarın kızartması da özellikle İtalya’da çok yapılır. Gonca gibi küçücük enginarlar bütün kızartılıyor. Roma’da yapraklarını güneş gibi açıp derin yağda kızartıyorlar. Yaprakları cips gibi kıtır kıtır, çanak kısmı ise lokum gibi yumuşacık oluyor. Fransızların “confit” usulü bol yağ içinde ama kısık ateşte uzun uzun pişirince de ortaya çok yoğunlaşmış bir lezzet çıkıyor.