Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Bezelyenin tadını dondurdu!

Acı, Tatlı, Mayhoş

Bezelye hep tazeliğiyle öne çıkmış, en körpe hali zengin sofralarının baş tacı olmuş, dedik. Zaman içinde özellikle Amerika’da bezelye kitlelere ulaşan bir hale gelmiş. Bunda en büyük pay Amerikalı mucit Clarence Birdseye sayesinde gelişen donmuş yiyecek endüstrisinin. Bugün Amerika’da en çok satan donmuş sebze bezelye.

Balık avı tutkunu Birdseye, Kanada’nın buzlu sularında balık avlarken donmuş balıkların lezzetinin bozulmadan korunduğunu fark ediyor ve 1924 yılında hızlı donma işlemi yapabilen bir makine icat ediyor.

Donmuş veya taze bezelye ile yapılabilecek son derece kolay, taptaze kokan bir bezelye çorbası tarifi de var.

Aylin Öney Tan'dan bir tutam tarih biraz da tarif.