Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Gözyaşı bezelyesi!

Acı, Tatlı, Mayhoş

Gözyaşı bezelyelerini duydunuz mu? En körpe bezelyelere İspanya’da böyle deniyor. Gözyaşı bezelyesi anlamına gelen “Guisante Lagrima” bahar aylarının gözdesi. Bezelyelerin içi henüz yeni oluşurken, taneler henüz tam yuvarlak bile olmadan damla gibiyken erken hasat edilen bezelyeler ayıklanarak satılıyor ve çok yüksek paralara alıcı buluyor. Fiyatı da gözyaşları döktürecek kadar yüksek, kilosu 800 Euro’yu bulabiliyor. Bu yüzden Yeşil Havyar tanımlaması da yapılıyor. İspanyol şefler bunu tabakla değil, havyar gibi kaşıkla, bazen üstüne gerçek havyar koyarak servis yapıyor.
Acı Tatlı Mayhoş'ta "körpe" sebzelere devam ediyoruz. Aylin Öney Tan'la bir tutam tarih biraz da tarif.