Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Kuzu kokusu baharatı tarifi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan baharat karışımlarında bu kez çok özel bir anısını anlatıyor.  Antep’te bir bayram yemeğinde keşfettiği, baharat karışımını. Adı: Kuzu kokusu!

Tarifi ona veren Mevlâna soyundan Lale Dai. Halep’te eğitim görmüş. Lale Hanım bir kitap arasından çıkarttığı baharat kokulu kâğıda inci gibi yazısıyla yazdığı tarifi, Aylin Öney Tan’la paylaşıyor. Aylin Öney Tan da, baharatçısı Yemen Kurukahvecisi’nin sahibi rahmetli Cevdet Akınal’a yaptırdığı tarifi bugün NTVRadyo’da veriyor. Bayram yemeği, pilavı için hazırlamanızda yarar var.

Aylin Öney Tan’la bir tutam tarih biraz da tarif.