Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Atatürk'ün sevdiği yemekler

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan bu hafta Cumhuriyet Bayramı haftası nedeniyle Atatürk'ün sofralarını, Cumhuriyet sofralarını anlatıyor. Bu bölümde Latife Hanım'ın "pembe billur ayva jölesi" tarifini veriyor. Latife Hanım bunu bayramlarda, "muhallebili baklava" ile birlikte hediye olarak gönderirmiş. Aylin Öney Tan muhallebili baklava tarifini de veriyor.  Ayrıca Atatürk'ün sevdiği yemekleri anlatırken, "eğer isterse" diye "biraz suluca" irmik helvası ile "yağlı fasulye" denilen kuru fasulyenin her gün yapıldığını belirtiyor ve "biraz sulu omlet" için Atatürk'ün en sevdiği yemeklerden biri olduğunu söylüyor. Ve Çankaya Köşkü'nün restorasyonu sırasında bir çekmecede bulunan Atatürk'ün tren gezilerinde servis edilen yemek listesini de okuyor.