Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

İspanyol şeflerin gözdesi

Acı, Tatlı, Mayhoş

Gözyaşı bezelyeleri İspanyol şeflerin gözdesi. Çoğu şef, bu bezelyeyi yetiştirmeleri için çiftçilerle anlaşıyor, toplanır toplanmaz doğrudan tarladan satın alıyorlar.
Bu minik bezelyelerin asıl yeri Bask bölgesi. Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’nde yer alan Nerua restoranın şefi Josean Alija da bu bezelyeleri her sene farklı şekilde hazırlamaya özen gösteriyor. Kendisi için yetiştiren üretici, 20 dakika mesafede. Sabah erkenden topladığı bezelyeleri yetiştiriyor.
Katalan bölgesinde ise Roca kardeşlerin 3 Michelin yıldızlı El Celler de Can Roca restoranda şef Juan Roca, bu bezelyeleri Josean Alija’dan tatmış ve bir çiftçiyle anlaşmış, kendisi için yetiştirtiyor.