Doğuştan total kör iki genç Kürşat Ceylan ve Gamze Sofuoğlu NTVRadyo'da konuklarıyla başka bir gözle görmeyi konuştular, görmeyenler olarak yaşadıklarını bazen komik bazen tepkili bir dille anlattılar.
2014 - 2015 yıllarında NTVRadyo'da yayınlandı
Kürşat Ceylan ve Gamze Sofuoğlu bu programa başladıklarında Boğaziçi Üniversitesi'nden yeni mezun olmuş; tüm olanakları ve tabii beyaz bastonu kullanarak çıktıkları Avrupa turundan yeni dönmüşlerdi. Radyoyu seviyorlardı; ilkokulu yatılı körler okulunda okumuşlar, yatakhanede uykuya dalmadan önce her akşam gizlice radyo dinlemişlerdi. Kürşat halen tuttuğu takımın maçını izlemek için stadyuma pilli radyoyla gidiyordu. Böylece göremediği oyunu kulağına dayadığı radyodan dinliyor; hem stadyumda maçın havasına giriyor, hem de yeri geldiğinde tezahürat yapıyordu.
Zaten NTVRadyo olarak onunla tanışmamız da bu sayede oldu. NTVRadyo'nun e-mail hesabına, o haftaki maçı yayınlayıp yayınlamayacağımızı soruyor, cevaba göre stadyuma gidiyordu. Onun bu tavrı fikir verdi ve Kürşat Ceylan'ı radyo programı yapmaya ikna etmek zor olmadı. Arkadaşı Gamze Sofuoğlu'nun da katılmasıyla, NTVRadyo'da program başladı.
Başka Bir Gözle: Görme duyusunun ezdiği diğer duyuların peşinde, ışığa aldanmayanların programı.
Görmeyen çocuk, öğrenci, öğretmen, ressam, yazar, müzisyen ya da sporcu konukları oldu. Onlarla hem başka türlü görmeyi konuştular; hem de görenlerle aralarındaki farkı, bu fark nedeniyle yaşadıklarını kah gülerek, kah tepkiyle ama açıklamaya çalışarak anlattılar.
Gören konukları da oldu; mesela Ahmet Ümit'le Beyoğlu'nu, Buket Uzuner'le Kadıköy'ü gezdiler; Vedat Ozan'la ise "koku" duyusunu konuştular. Görmeden koku ile görerek koku arasında ne fark vardı?
Çok başarılı olan program bu sihirli bölümle de, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın Radyo Programı Ödülü"ne değer görüldü.
2014 - 2015'de iki yıl sürdü program. Artık başka işleri vardı, radyo programı için zaman yoktu.
Bugün Kürşat Ceylan'ı "akıllı baston" projesiyle tüm dünya tanıyor. O bastonu geliştirdikçe dünyadan ödül yağıyor.
Gamze Sofuoğlu akıllı telefon uygulamalarını geliştirme alanında çalışıyor.
Ve her ikisi de, düzenli olarak kör çocuklarla buluşuyor; oynayarak, konuşarak, kendi tecrübelerini aktararak, hayata hazırlanmalarına yardım etmeye, diğer duyuları geliştirmenin yollarını göstermeye çalışıyor.