Herkese Sanat
Herkese Sanat

12.Bölüm - Bale - Anlatan: Ayşem Sunal Savaşkurt

Herkese Sanat

#HerkeseSanat
#KlasikBale

Herkese Sanat’ta bu hafta, dünyanın en iyi başbalerinleri arasında sayılan Ayşem Sunal Savaşkurt eşliğinde klasik baleyle tanışıyoruz.
Klasik bale nasıl izlenir? Neye dikkat edebilirsiniz? Modern baleden farkı ne? O meşhur harekete nasıl çalışıyorlar? Bedenlerini nasıl koruyorlar?
Giselle, Kuğu Gölü, Romeo ve Jüliet neden bu kadar çok seviliyor?

Ayşem Sunal Savaşkurt: Ankara Devlet Konservatuvarı’nda bale eğitiminden sonra 1990 yılında Belçika Kraliyet Balesi’nde kariyerine başladı. İlk temsili 'Giselle'de dünya çapında övgüler aldı ve başdansçı olarak dünyaca ünlü bale topluluklarında, dünyanın dört bir yanındaki önemli sanat merkezlerinde dans etti, önemli koreograflarla birebir çalıştı. Dünyanın en iyi balerinleri arasında sayılan, pekçok ödüle layık görülen Savaşkurt, 2006 yılından itibaren Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde başdansçı olarak görev aldı. Halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde bale eğitmenliği ve repetitörlüğü yapıyor, ayrıca Bale Başkoreografı görevini sürdürüyor.
www.operabale.gov.tr/tr-tr/Sayfalar…x?ArtistId=465

NEDEN HERKESE SANAT?
Uzak durduğunuz, anlamayacağınızı, sevmeyeceğinizi düşündüğünüz sanat dalları var mı?
Bu program, bu sanat dalıyla sizi tanıştırıyor. İyi bilen ve iyi anlatan bir rehber eşliğinde, ilk gösteriye davetlisiniz. Çünkü anlamak, sevmek için önce tanışmak gerekir.
Herkese Sanat cumartesi 12.30'da, pazar 18.30'da NTVRadyo'da.
Radyoda kaçıranlar ve tekrar dinlemek isteyenler için tüm bölümler www.ntvradyo.com.tr/ adresinde, ayrıca Spotify, Apple, Soundcloud gibi podcast platformlarında. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilmeniz için.