Geçmişten bugüne farklı mutfak kültürlerini, ailenin yemek geleneklerini, sofra hikayelerini, değişen-kaybolan tatları, mutfak teknolojisini, saklama-pişirme yöntemlerini dinliyoruz. Çünkü hem yemeyi, hem de yemek üzerine konuşmayı seviyoruz.
NTVRadyo programcısı Nacide Berber aşçı, araştırmacı, yemek yazarı, yemek tarihçisi, sanatçı, gurme ve yemeği bilenlerle konuşuyor. Ayrıca Osmanlı mutfağından Çerkes mutfağına, Ermeni mutfağından Rum mutfağına değişik mutfakları, gelenekleri, farkı ya da benzerlikleri soruyor.
Bu programda farklı isimlerden bambaşka sofra geleneklerini, yemek ve baharat tercihlerini, aynı zamanda yemeğin pişirilmesinden saklanmasına farklı yöntemleri, ailenin geçmişinden kalan yemek hikayelerini, bugün kendi mutfaklarında denediklerini, dünya mutfaklarından sevdiklerini dinleyin...
Hititlerden bugüne, bal şerbetinden otlara, ekmekten kebaplara 446 tarif...
"Gocamandan toruna" adlı Muğla yemekleri kitabı dünyanın en iyileri arasına seçildi. Dr. Selma Atabey anlatıyor.
Nacide Berber, Gastronomi Sohbetleri'nde bu kez yemek yazarı ve şef Süleyman Dilsiz'le konuştu. Anadolu'dan Amerika'ya "kuşluk öğünü" de denilen kahvaltı menüsü için hem tarihten notlar anlatıyor hem de tarifler veriyor.
Paluri Arzu Kal Demirci, NTVRadyo'da Laz Mutfağı'nı, yemek kültürünü anlattı, tarifler verdi.
Mutfak Sanatları Akademisi Direktörü Sitare Baras, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı, yemek sektöründeki değişimi anlattı.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Yemek Kültürü Araştırmacısı Sine Boran Art, Çerkes Mutfağı'ndan notlar ve örnekler veriyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Mengenli aşçı Levent Demirçakmak, Mengen'in sırrını anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek kültürü yazarı Deniz Alphan tarihten bugüne örnekler veriyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Endüstri Mühendisi Yonca Demir organik tarımla ilgili bilgi veriyor.
Yemek kültürü araştırmacısı Takuhi Tovmasyan, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk oldu, yemeklerden araç-gereçlere Ermeni mutfağını, yemek anılarını anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek yazarı Tuba Şatana, Osmanlı'dan bugüne İstanbul mutfağını, göçle yemek ilişkisini anlatıyor, yemeklerden pratik bilgiler veriyor.
Liderlerin yemekle ilişkisini araştıran, yemekler ve tarihler üzerine çalışmalar yapan, liderleri yemek yerken resmeden ressam Tunca Subaşı, NTVRadyo'nun Gastronomi Sohbetleri'ne konuk oldu, çalışmalarını anlatıyor.
NTVRadyo'nun Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şile Yeryüzü Pazarı kurucusu Fatma Can Denizci anlatıyor.
Şef Şerife Aksoy, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Yemek tarihçisi ve yazarı Priscilla Mary Işın, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek kültürü araştırmacısı Ayfer Yavi tarihten bugüne mutfaktaki değişimi anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur bal, polen, petekle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatıyor, faydalarını belirtirken, uyarılarda bulunuyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Antropolog Doç. Marie Helene Sauner yemek tarihini, değişim ve gelişimin etkisini anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan gıda araştırmacısı ve aktivisti Defne Koryürek iklim kriziyle bağlantılı tarım ve yemek ilişkisi üzerine sorularımızı yanıtladı.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan koku uzmanı ve yazar Vedat Ozan koku ve tat arasındaki ilişkiyi anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek araştırmacısı ve yazarı Sula Bozis, Rum mutfağı üzerine bilgiler veriyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek stilisti, yemek fotoğrafçısı ve şef Aydan Üstkanat, İzmir yemek kültürünü, eğitimini aldığı işi anlatıyor, tarifler veriyor.
Sosyolog Erhan Akarçay, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı, yemek sosyolojisi üzerine konuştu.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan zeytin araştırmacısı ve üreticisi Mahmut Boynudelik'i dinleyin.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Yemek Kültürü Araştırmacısı Nazlı Pişkin probiyotikler üzerine araştırmalarını anlatıyor, pratik bilgiler veriyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek kültürü araştırmacısı Nilhan Aras "yöre mutfağı" çalışmalarını anlatıyor.
Yeme-içme uzmanı Levon Bağış, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Yönetmen, senarist ve yazar Ümit Ünal, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı, "yemek filmleri" üzerine konuştu.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan "Dünya Mutfakları Eğitmeni" İnci Ozay Hatioğlu dünya mutfaklarından benzer, farklı, ilginç bilgiler anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan oyuncu Serra Yılmaz mutfağını, sofrasını, aşçılığını, örnek aldıklarını, araştırdıklarını anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek araştırmacısı ve yazar İlkay Kanık sinema-yemek üzerine literatür çalışmalarını, yemek filmlerini anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Mikolog Jilber Barutçiyan mantarlarla ilgili bilmemiz gerekenleri anlatıyor, pratik bilgiler ve tarifler veriyor.
Şef Pınar Taşdemir, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı, yemek tasarımı, yemek sanatı üzerine konuştu.
Şef Mehmet Gürs, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Şef Arda Türkmen, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Yemek kültürü araştırmacısı ve yazarı Aylin Öney Tan, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Tarihçi Doç. Burak Onaran NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı.
Türkiye ve dünyada lezzetin peşinde koşan gurme yazar Mehmet Yaşin, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk oldu, arka sokaklarda tattıklarını da anlattı.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şef Ayşe Şensılay, Girit Mutfağı'nı anlatıyor, tarifler veriyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şef Kaan Sakarya deneyimlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
Yemek coğrafyacısı Pierre Raffard, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne katıldı, sokak yemekleri - sokak lezzetleri üzerine konuştu.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan tarihçi Tülin Ural tarihten bugüne yemek kültürünü anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde eğitmen Doç. Sibel Özilgen gıdanın kimyası, teknolojinin gıdaya etkisi üzerine araştırmaları anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan yemek kültürü araştırmacısı Güzin Yalın değişen teknoloji ve üretim koşullarıyla yemekteki değişimi, saklama koşullarını, fayda ya da zararını anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan tarihçi ve arkeolog Saadet Özen mutfakta tarihle değişimi, çalışmalarını, araştırmaları anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şef Ece Aksoy değişen mutfağı, değişen tatları, kendi mutfağını anlatıyor.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde yemek tarihi ve kültürü alanlarında ders veren Doç. Özge Samancı, NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk oldu.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şef Didem Şenol kendi mutfağını, örneklerle geçmişten bugüne yemekleri, yemek kültürünü anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne yemek yazarı ve usta Musa Dağdeviren konuk oldu.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan Şef Aylin Yazıcıoğlu mutfağını, teknolojiyle gelişen yeni yemek tekniklerini anlatıyor.
NTVRadyo'da Gastronomi Sohbetleri'ne konuk olan tarihçi Mehmet Alkan yemek tarihine ilişkin önemli bilgiler veriyor.